Egyedi doboz gyártás

Az ünnepek közeledtével rengeteg ajándéktárgyat kell dobozba tenni, és kiküldeni az ügyfeleknek vagy a céges partnereknek. A doboz gyártásánál nemcsak a tartósság a szempont, hanem a csomagolásnak ma már komoly marketingereje van, ami pozitív ügyfélélményt adhat, és újabb vásárlásra ösztönözheti a megrendelőket. Röviden összefoglalunk mindent, amit a doboz gyártásról tudni érdemes.

Karácsonykor legalább tucatnyi ajándékozós doboz halmozódik fel a legtöbb családnál, melyek többségében vállalkozások termékeit találjuk. Egy részük sima, unalmas kartondoboz, más részük már-már művészet, annyira igényes a vizuális megjelenésük. Az első benyomás a dobozzal kezdődik, így azok a cégek indulnak előnyből, akiknek egyedi grafikájuk van. A dobozban rejlő termékről is könnyebben elhisszük a prémium minőséget, ha már a csomagolás is igényes.

Tegyük élménnyé a kibontás előtti pillanatokat!

Sok vállalkozás még nem ismerte fel, hogy a doboz is lehet az ügyfélélmény része. A pozitív benyomások elősegíthetik, hogy az ügyfél legközelebb is a cég termékei mellett döntsön. Karácsonykor ez különösen hangsúlyos, mikor különböző vállalkozások termékdobozai sorakoznak egymás mellett. Nem akarunk egyek lenni az arctalan tömegből, hanem a cél, hogy identitást építsünk a cégünknek.

A márkaépítésnek kiváló eszköze, ha egyedi dobozt készítettünk, amin megjelenik a cég neve, logója, arculata és színei, de akár ügyfélápolási célokra is használhatjuk. Regisztrációra buzdíthatjuk az ügyfelünket a weboldalunk megadásával, ahol további akciókat kínálhatunk neki, vagy esetleg digitális jótállást is kérhet tőlünk. A lényeg az, hogy az ügyfél a jövőben is emlékezzen a cégünkre, és eszébe jussunk, ha újra vásárolni szeretne.

Egyedi doboz gyártás a cég alkalmazottainak, üzleti partnereinek

Karácsonykor az alkalmazottakról és az üzleti partnerekről sem szabad megfeledkezni, akik ajándékot kaphatnak a jó viszony és a további együttműködés jegyében. A céges ajándékoknál általában nem is annyira a tartalom számít, hanem maga a gesztus, amit ezzel kifejezünk. Még ha egy jelképes ajándékról van is szó, azt sem tehetjük egy sima kartondobozba. Éppen ezért egy jól megválasztott, igényes díszdoboz legalább annyira fontos, mint maga az ajándék, amit beleteszünk.

A doboz gyártás teret enged a kreatív, formabontó ötleteknek

Egy doboz gyártásánál, legyen az kartondoboz, papírdoboz vagy díszdoboz, sokféle felületi védelem és díszítés közül választhatunk. Az egyik legfontosabb funkciója, hogy megvédje a benne lévő terméket, ezért erre a célra általában speciális dobozkartont szoktak használni. A felület védelmének érdekében fóliázást szoktunk javasolni, díszítésre pedig UV formalakkot, prégelést vagy negatív dombornyomást alkalmazhatunk.

Jellegéből adódóan egyedi záródási megoldásokat is kérhetünk, amik elegánssá és különlegessé teszik a dobozt. Végeredményben így egy teljesen személyre szabott megoldást kaphatunk. Nyugodtan engedje szabadjára a fantáziáját, és gondolkodjon formabontó ötletekben! Ebben akár a nyomda munkatársai is szívesen segítenek.

Milyen méretben kérhető egyedi doboz gyártása?

A dobozok méretben és kialakításban teljesen eltérnek egymástól, így nincs bevett gyártási méret, minden az egyéni igényektől függ. Nyomdánk minden esetben személyre szabott árajánlatot készít, és a célnak leginkább megfelelő papírral és nyomdai eljárással számolunk.

Dobozkarton esetén 250, 300 és 350 grammos súlyban érdemes gondolkozni, ami műnyomó esetén 300 és 350 grammos lehet.

A dobozokat stancolás és ragasztás után lapra hajtott állapotban adjuk át, de összeszerelt állapotban is kérhetőek, ebben az esetben viszont számolni kell azzal, hogy lényegesen több helyet foglalnak a szállítás során.

Mikorra várható a doboz gyártása?

A kartondoboz, díszdoboz gyártási ideje átlagosan 4-8 munkanap, de függ az egyedi igényektől is, így pontos gyártási határidőt csak megrendeléskor tudunk adni.

Szeretne többet megtudni az egyéni doboz gyártási lehetőségeiről, esetleg árajánlatot kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és érdeklődjön munkatársainktól!