Papírrepülők A-tól Z-ig

A név kötelez – régóta terveztünk egy papírrepülő-hajtogatós cikket! Most, hogy kicsit mindenkinek több ideje van elmélyülni egy új hobbiban, úgy éreztük, eljött az idő. Kerestünk pár teljesen basic, egyszerű hajtogatási módot, de azokra is gondoltunk, akik már feketeövesek a témában. Akár a kertben, akár a lakás ablakából reptetné, olvasson tovább!

Kezdjük az alapokkal! Nem kell nagyon mélyre menni a Google keresésekben, máris találhatunk egy szuper praktikus és lényegre törő oldalt, ahol rengeteg hajtási mód közül választhatunk. A kicsit retro webdizájn értékes kincseket rejt, egészen ritka darabok is fellelhetőek az oldalon kutakodva. Nehézségi szint és egyéb specifikációk (mekkora távot képes megtenni, dekoratív szempontok, stb.) alapján is szűrhetőek, így biztosan megtalálja leendő kedvenc repülőjét.

Ha messzire menne…

…Akkor az alábbi videót tanulmányozza részletesen! A videó készítője érthetően és szuperül szemléltetve bemutatja egy nagy távolságú papírrepülő készítését, amivel biztosan lenyűgözheti majd közönségét – vagy adott esetben ingerelheti a szomszédot!

Kert nélkül is simán

Akkor sem kell kétségbeesni, ha nincs lehetőség az udvaron reptetni a kész műveket. A lakásban viszont nem ajánlatos, könnyen a légi csata áldozatává válhat a nagymama kedvenc vázája, ez pedig ilyen feszült időkben nem a legoptimálisabb. Erre az esetre a boomeráng repülőket ajánljuk, a videó alapján pedig bárki könnyen el is készítheti őket.

Egy díjnyertes darab

Visszakanyarodva az első videóhoz, hoztunk még egy hosszútávú versenyzőt. 2019-ben a Guiness Rekordok Könyve alapján egy ilyen repülő érte el a csúcsot, e tutorial alapján pedig kis gyakorlással Önnek is menni fog a legyártása.

Ha inkább dekorálna

Ha nem szívesen reptetné műveit, de az origamit mindig kedvelte, akkor kattintson az alábbi videóra: egy igazán ikonikus darab, a Star Wars filmekből ismert Ezeréves Sólyom mintáját találja meg.

A legkisebbekre is gondoltunk

Nem egyszerű a szülők helyzete, ha a gyermekek lefoglalásáról van szó a karantén alatt. A lakásban reptetés kellemes káoszt tud előidézni, ezért hoztunk egy bútor-barátabb megoldást! A kézre szerelhető repülőkkel ugyanúgy megvívhatóak az izgalmas légi háborúk, ráadásul a kicsik is el tudják készíteni a videó alapján egyedül is.

Merjen nagyot álmodni

A végére egy fokkal elborultabb ötletet tartogattunk! Ezzel a 3 méteres darabbal biztosan nem marad észrevétlen, de lehet, hogy szükséges lesz majd felszállási engedélyt kérni.

Jó szórakozást kívánunk!

2020. március 30.