Anyagleadás

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi anyagleadási tájékoztatót! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a nem megfelelően leadott anyag időveszteséget okozhat Önnek. Amennyiben kérdése merült fel, várjuk megkeresését elérhetőségeinken.

Fájlformátum

Az anyagokat PDF formátumban tudjuk fogadni. JPEG képekkel sajnos nem tudunk dolgozni, mert nem felel meg a nyomdai gyártási előkészítő folyamatoknak. Az anyagokat csak nyomdai szempontok alapján ellenőrizzük, tartalmilag a megrendelő feladata az anyag ellenőrzése.

Képek, fotók

CMYK, azaz a 4 alapszínre bebontva lehetőleg 300dp-i felbontásban kérjük a képeket. RGB kép és objektum ne maradjon az anyagban. Az internet 72 dpi-vel dolgozik, nem alkalmas minőségi nyomdai termék előállításra. Ha nagyon kicsi a képek felbontása, általában jelezzük.

Fontok

A fontok minden esetben legyenek beágyazva a PDF-be vagy legörbézve az anyagban. Kerülje a System fontok használatát (pld. Courier), mert ezeket a program sokszor nem ágyazza be. A vektoros logóknál is figyelni kell, hogy a betűk legyenek legörbézve.

Színek

A nyomdai munkák többségében 4 szín colorból, azaz CMYK-ból nyomtatunk. Az RGB, Pantone és LAB Color színeket kérjük bebontani 4 színre. A PDF ne tartalmazzon beágyazott színprofilt.  Kivétel, ha Pantone színnel rendelték a munkát.

UV lakk, Stancforma

Az UV lakk és stancforma esetén a rétegeket direktszínként, külön színkivonatként kérjük megadni. Akár 100% feketére állítva az uv lakkozni, vagy stancolni kívánt elemeket. Érkezhet külön file-ban is de a grafikára illesztve is.

Kifutó

Ha kép vagy ábra a tényleges anyagról kilóg, azt kifutóval (rátöltés) kell ellátni. Ez a minimális vágási differencia eltüntetésére szolgál, általában 3-5mm. Fontos alkalmazni, hogy a vágásnál a készterméken ne legyen fehér csík a nyomat szélén.

Könyvborítók anyagleadási módjai

A megrendelésben szereplő méret szerint kérjük leadni az anyagot és a megfelelő elkészítési technikához tartozó kilövési rajz alapján. Gerincvastagságot pár adat megadásával könnyen és gyorsan megtudhatja ezen az oldalon a gerincvastagság mérő segítségével.

Keménytáblás kötés

A borítót kiterítve, összerakva kérjük a gerinccel együtt + körben 20 mm kifutóval. Belíveket külön file-ban egymás után sorban összefűze kérjük. Fontos, hogy a vágójelek a 20mm-es kifutón kívüli részre kerüljenek. Képre kattintva nagyítható.

Puhatáblás kötés

Más néven PUR ragasztókötés. A külső és a belső borítót is kiterítve, összerakva kérjük leadni a helyesen beállított gerincmérettel együtt. A belíveket pedig külön file-ban egymás után összefűzve kérjük. Képre kattintva nagyítható.

Irkafüzés

Kétféleképpen tudjuk fogadni az irkatűzött kiadványt. 1. Küldhető egy pdf-be mentve a belívekkel, figyelve a helyes oldalsorrendre: B1, B2, belívek, B3, B4. 2. Vagy kiterítve a borítót külön, az ábra szerint. Képre kattintva nagyítható.

Hogyan írjon nyomdai PDF-et

Hogy megkönnyítsük az anyagleadást, a nyomtatási fájlokat PDF formában fogadjuk. A Bármilyen programból exportált PDF fájlal tudunk dolgozni, nem szükséges speciális változatokat letölteni.

PDF írás segitség

Hogyan juttassa el a kész grafikát hozzánk?

E-mailen

Talán az egyik legegyszerűbb küldési mód, ha csatolja a nyomtatandó file-t a megrendelő email-hez. 10 MB alatt a leggyorsabban e-mail-en küldheti el az állományt az alábbi címre, pdf formátumban, csatolmányként.
info@focus-premier.hu

Fájlküldővel

Ha nagyobb az állomány, mint 10Mb, akkor a netről elérhető file-küldők egyikét vegye igénybe.
We Transfer (angol nyelven)
Mammutmail (magyar nyelven)
Toldacuccot (magyar nyelven)

Felhő szolgáltatással

Az anyagleadást továbbá intézheti saját számítógépéről valamelyik felhő szolgáltatással.
Google Drive (magyar nyelven is)
Dropbox (angol nyelven)
ICloud Apple eszközökön elérhető.

Árajánlatkérés akár 24 órán belül

Gyorsan és egyszerűen kérhet árat tőlünk, akár ofszet akár digitális nyomtatásról legyen szó. Amennyiben kérdése lenne a nyomdai árkéréssel kapcsolatban, keressen bizalommal elérhetőségink bármelyikén.

Árajánlatkérés