UV-lakkozás

A UV lakkozás segítségével kiemelhetünk bizonyos grafikai elemeket, netán teljes oldalakat, például a címet, vagy egy logót egy kiadvány borítóján.

Árajánlatkérés

Termékleírás:

Az UV-lakkozás előnye, hogy a fóliázással ellentétben kisebb, tetszőlegesen választott felületeken és részleteken is alkalmazható. A fényessége és az ellenállása azonban megegyezik a fóliával, így kompromisszumok nélkül is bátran alkalmazhatja. A lakkozott területek bizonyos szintig vízállóak, megvédik a papírt a koszolódástól, emellett könnyedén tisztíthatóak is.

Alkalmazás:

Széleskörűen alkalmazható technika lévén csak a fantázia szabhat határt: gyakran használják könyvek borítóján címek, alcímek kiemelésére. De akár a képek egyes elemei is kaphatnak lakkozást – ez különösen akkor látványos, ha a valóságban maga a tárgy is csillogó. Például poharak, üvegek, virágok, víz, stb.

Izgalmas hatást kelt, ha mattított felületre kerül lakkréteg, ez ugyanis erősíti a hatást. Nem ajánlott viszont túl apró vagy fehér elemeket kiemelni. A fény kevésbé tud tükröződni előbbieken, így nem érthető el a kívánt megjelenés.

Árajánlatkérés