Könyvnyomtatás

Könyvkészítés

Más néven: Könyvgyártás, keménytáblás könyv

Exkluzív megjelenés és masszív igénybevétel esetén is hosszú élettartam jellemzi keménykötésű kiadványainkat.

Árajánlatkérés

Mi a menete könyvnyomtatásnak, könyvkészítésnek:

A legerősebb kötési forma, tartós, masszív igénybevétel esetén is ellenálló. Exkluzív megjelenést biztosít a nyomtatott termékeknek, így tökéletes forma például szakmai bemutató, vagy művészeti kiadványok számára is. A könyv költséges nyomdai termék, ám előbbiek alapján megtérül a befektetett összeg.

A kivitelezés a következőképpen történik: a belíveket cérnafűzéssel rögzítjük egymáshoz, amely tartós használat során sem engedi szétesni a lapokat. A borítót egy 2 mm-es szürkelemezre kasírozzuk, és felületvédelmi eljárásokkal látjuk el, mint például lakkozás vagy fóliázás. A belíveket és a borítót elöl és hátul előzék fogja össze. A végső lépés a nyitóbígelés elkészítése, amely funkciója a lapozás könnyítése.

Felhasználás: tankönyvek, irodalmi, művészeti kiadványok, exkluzív termékbemutatók, illetve klasszikus értelemben vett olvasmányos könyvek, stb. Kis tételben is elkészítjük könyveit, így például regények magánkiadását is vállaljuk. Amennyiben a kiadványszerkesztésben segítségre van szüksége, keresse fel grafikus munkatársainkat.

Szabvány könyvméretek:

A/4, A/5, A/6,
B/4k, B/5k, B/6k

A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve B-s méreteknél a szűkített, azaz a ‘k’ betűvel jelzett méreteket javasoljuk. Az általunk használt, szűkített B-s formátumok járnak a legkisebb eselékkel.

További gazdaságos méretek:

20 x 20 cm, 15 x 15 cm
Ha egyéb konkrét elképzelése van, kérjen árat tőlünk.

Elkészülési határidő:

8-15 munkanap,
amely módosulhat a termeléstől függően.

Árajánlatkérés

Könyvnyomtatás története

Sokunknak Gutenberg jut az eszébe, amikor a könyvnyomtatás történetéről beszélünk, azonban nem ő volt az első, aki az írott szavak sokszorosítására alkalmas gépezetet feltalálta. Kínában már a IX-ik században léteztek olyan technológiák, amelyek hasonló célt szolgáltak, de az is biztos, hogy a klasszikus nyomdai technika a XV-ik században élt német ötvösmester nevéhez fűződik. Ő volt ugyanis, aki először előállította azokat az eszközöket – mint a fém betűk, öntőkészülék, nyomdafesték-, amelyek lehetővé tették a könyvek jó minőségű sokszorozását. Tehát nem ő találta fel a nyomtatást, de nélkülözhetetlen szerepe volt abban, hogy világszerte elterjedjen a modern technológia, valamint neki köszönhető, hogy az írás és az olvasás tudása is egyre több ember számára elérhető lett.

Ma már a könyvnyomtatás természetesen sokkal modernebb technológiával történik, és minőségében is egészen más produktumok hozhatóak létre, mint több száz évvel ezelőtt. Két fő alkalmazási irányzat létezik: a digitális, amellyel lehetőség van egy példány elkészítésére is költséghatékonyan, és az ofszet, amelyet kifejezetten sorozatgyártásra terveztek.

Igazán exkluzív megjelenésű nyomatok létrehozására is lehetőség van, és olyan megoldásokat lehet alkalmazni, amelyek még jobban növelik a tartósságot.