Könyvnyomtatás

Könyvkészítés

Más néven: Könyvgyártás, keménytáblás könyv

Exkluzív megjelenés és masszív igénybevétel esetén is hosszú élettartam jellemzi keménykötésű kiadványainkat.

Árajánlatkérés
könyvnyomtatás
könyvnyomtatás
Könyvnyomtatás
Könyvnyomtatás

Mi a menete könyvnyomtatásnak, könyvkészítésnek:

A legerősebb kötési forma, tartós, masszív igénybevétel esetén is ellenálló. Exkluzív megjelenést biztosít a nyomtatott termékeknek, így tökéletes forma például szakmai bemutató, vagy művészeti kiadványok számára is. A könyv költséges nyomdai termék, ám előbbiek alapján megtérül a befektetett összeg.

A kivitelezés a következőképpen történik: a belíveket cérnafűzéssel rögzítjük egymáshoz, amely tartós használat során sem engedi szétesni a lapokat. A borítót egy 2 mm-es szürkelemezre kasírozzuk, és felületvédelmi eljárásokkal látjuk el, mint például lakkozás vagy fóliázás. A belíveket és a borítót elöl és hátul előzék fogja össze. A végső lépés a nyitóbígelés elkészítése, amely funkciója a lapozás könnyítése.

Felhasználás: tankönyvek, irodalmi, művészeti kiadványok, exkluzív termékbemutatók, illetve klasszikus értelemben vett olvasmányos könyvek, stb. Kis tételben is elkészítjük könyveit, így például regények magánkiadását is vállaljuk. Amennyiben a kiadványszerkesztésben segítségre van szüksége, keresse fel grafikus munkatársainkat.

Szabvány könyvméretek:

A/4, A/5, A/6,
B/4k, B/5k, B/6k

A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve B-s méreteknél a szűkített, azaz a ‘k’ betűvel jelzett méreteket javasoljuk. Az általunk használt, szűkített B-s formátumok járnak a legkisebb eselékkel.

További gazdaságos méretek:

20 x 20 cm, 15 x 15 cm
Ha egyéb konkrét elképzelése van, kérjen árat tőlünk.

Elkészülési határidő:

8-15 munkanap,
amely módosulhat a termeléstől függően.

Árajánlatkérés

Könyvnyomtatás története

Egy könyv esetében kiemelten fontos, hogy erős, strapabíró és nagyobb igénybevételt is kibíró kötést kapjon. Erre azért van szükség, hogy valóban hosszú élettartamú és értékálló példányokat tudjunk nyomtatni. Különösen fontos szempont ez, amikor egy jó minőségű irományról, szakmai kiadványról, vagy egy portfólió sorozatgyártásáról beszélünk. A legyártásuk nem nevezhető olcsónak ugyan, azonban bármely író, szabadúszó, vagy vállalkozás számára sokszorosan megtérülő befektetéssé válhatnak, mivel egy könyvíró tisztelt és megbecsült tagja a társadalomnak, a kötete pedig hozzájárul a reputációjának az építéséhez.

A könyvek sorozatnyomtatáshoz többféle gépre és műveletre van szükség. A belívek először az úgynevezett cérnafűzéssel kerülnek rögzítésre, ami biztosítja azt, hogy az olvasás és egyéb igénybevételek során se essenek szét a lapok. A hosszú élettartam elérése érdekében szükség van egy 2 mm-es szürkelemezre, amely a fűzést megtartja, továbbá kasírozásra, felületvédelmi technológiákra, és esetenként lakkozásra, vagy fóliázásra.

Az oldalakat úgynevezett előzékkel ragasztják a borító belsejére, amelyet úgy kell elképzelni, mint a kettévágott, papírból készült zsemle. Ez valamivel vaskosabb a kötet oldalainál, és közrefogja a könyv lapjait. A könyvtáblát ehhez ragasztják, és ez tartja össze a teljes produktumot.

Végül egy különleges eljárással, a hornyolással gondoskodunk arról, hogy a nálunk gyártott könyvek könnyen lapozhatóak legyenek. Ez a technika biztosítja azt, hogy a borító, valamint a lapok a sok használat következtében ne gyűrődjenek, és ne szakadjanak szét.

Örömmel vállalunk könyvnyomtatást tankönyvek, termékportfóliók, kulturális kiadványok, valamint hagyományos könyvek esetében is. Nálunk lehetőség van kisszériás publikációra is, mint amilyenek a regények, vagy egyéb magánkiadások. Igény esetén grafikusi segítséget is tudunk nyújtani a kiadványszerkesztés során.