Ofszet nyomtatás

Rendkívül hatékony, optimális árképzésű nyomtatási forma. Népszerű technika az iparban, a legtöbb nyomdai termék ugyanis ofszetnyomtatással készül. Magas minőségű, részletgazdag nyomatok állíthatóak elő vele, gyorsan, kiváló áron. Az ofszetnyomtatást nagyobb tételű munkáknál ajánlott, ugyanis ebben az esetben mutatkozik meg a költséghatékonyságban rejlő ereje.

Árajánlatkérés

Mit jelent az ofszetnyomtatás?

Az ofszetnyomtatás egy rendkívül népszerű nyomtatási eljárás, amelyet széles körben alkalmaznak. Dióhéjban összefoglalva lényege, hogy a festéket egy előre elkészített speciális lemezre viszik fel, később egy gumihengerre, majd végül innen kerül a papírra a nyomat. Az ofszetnyomtatás a CMYK színrendszerrel dolgozik (cián, magenta, sárga és fekete), ezekből jönnek létre az árnyalatok. A gépek nem a festékek összekeverésével dolgoznak, hanem minden szín külön kerül fel a papírokra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a nagyméretű gépek különböző „színállomásokkal” rendelkeznek, melyekbe külön töltik bele a tiszta színeket. A papír végighalad az összes állomáson és az utolsón nyeri el végső képét.

Fontos tudnivalók

Az ofszetnyomtatáshoz szükséges az említett lemezek elkészítése. Ezeknek van egy egyszeri költsége, amely nagy tételű megrendelés esetén rögtön megtérül. Ezek a lemezek akár egymilliószor is használhatóak, élettartamuk kiemelkedő. A modern gépek emellett rendkívül gyorsak: rotációban dolgozva, nagy sebességgel történik a nyomás, tűpontos nyomatokkal.

Milyen típusú termekéhez ajánljuk?

A lemezek miatt nagy tételben érdemes alkalmazni, kis mennyiségben nem tudunk optimális árat képezni. Néhány példa: katalógus gyártás, füzetnyomtatás, szórólapnyomtatás, plakátnyomtatás, stb…

Minden termék

Az ofszetnyomtatás jelentése

Mit is jelent az ofszetnyomtatás? Egy olyan, rendkívül népszerű nyomtatási eljárást, amelyet széles körben alkalmaznak az iparban. Dióhéjban összefoglalva lényege a következő: a festéket egy előre elkészített speciális lemezre viszik fel, később egy gumihengerre, majd végül innen kerül a papírra a nyomat. Az ofszetnyomtatás a CMYK színrendszerrel dolgozik (cián, magenta, sárga és fekete), ezekből jönnek létre az árnyalatok. A gépek nem a festékek összekeverésével dolgoznak, hanem minden szín külön kerül fel a papírokra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a nagyméretű gépek különböző „színállomásokkal” rendelkeznek, melyekbe külön töltik bele a tiszta színeket. A papír végighalad az összes állomáson és az utolsón nyeri el végső képét.

Az ofszet nyomtatás elve

De miért van szükség az állomásokra? Azért, mert az ofszet nyomtatás elve az olajos, zsíros anyagok és a víz kölcsönös taszításán alapszik. Ezt a valóságban úgy történik, hogy minden szín külön lemezt kap, a lemezeken pedig csak oda kerül festék, ahol a papíron meg kell jelennie. A többi területre egy vízalapú réteg kerül, amely meggátolja, hogy a hengerek felvigyék az olajos alapú festéket. Az ofszet nyomtatáshoz tehát szükséges az említett lemezek elkészítése. Ezeknek van egy egyszeri költsége, amely nagy tételű megrendelés esetén rögtön megtérül. Ezek a lemezek akár egymilliószor is használhatóak, élettartamuk kiemelkedő. A modern gépek emellett rendkívül gyorsak: rotációban dolgozva, nagy sebességgel történik a nyomás, tűpontos nyomatokkal.

Az ofszet nyomtatás lényege

Mikor érdemes a technikát választani? Az ofszet nyomtatás legfontosabb jellemzője sokak számára az alacsony ár, amely az előbb említett nagy tételű megrendelések esetén jöhet létre. A költséghatékonyság mellett további érv, hogy magas minőségű nyomatok hozhatóak létre, ráadásul viszonylag rövid idő alatt. Kis tételben azonban sem az árképzés, sem az elkészítési idő nem optimális, így ebben az esetben a digitális nyomtatást javasoljuk ügyfeleinknek. Amennyiben kérdései merültek fel az ofszet nyomtatás elvével kapcsolatban, vagy szeretne árajánlatot kérni, lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!

Árajánlatkérés akár 24 órán belül

Gyorsan és egyszerűen kérhet árat tőlünk, akár ofszet akár digitális nyomtatásról legyen szó. Amennyiben kérdése lenne a nyomdai árkéréssel kapcsolatban, keressen bizalommal elérhetőségink bármelyikén.

Árajánlatkérés