Jegyzettomb keszites

Érdekességek a jegyzettömbökről!

Az interaktív reklámtermékek igen népszerűek a nyomdaiparban: nem csupán információt hordoznak, de tulajdonosok extra funkciójuknak köszönhetően többször kapcsolatba lép velük, így az azokon található márkaüzenet könnyebben mélyül el. Ezek egyikét járjuk körül mai cikkünkben, lássuk, hogyan is zajlik a jegyzettömb készítés!

Először, mi az a jegyzettömb?

Minden iroda és íróasztal elengedhetetlen kelléke: a szélükön ragasztott üres lapocskák arra hivatottak, hogy jegyzetelhessünk rájuk, felvéshessük a számunkra esszenciális tudnivalókat. Egyes tömbök extra ragasztóréteggel vannak ellátva, így bármilyen felületre ráragaszthatók eltávolítás után. Megjelenésre csak a fantázia szabhat határt: a klasszikus fehér mellett bármilyen színben kérhetőek, egyedi grafikával és borítóval. Arra viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a lapok színe és mintázata ne legyen annyira uralkodó, hogy ellehetetlenítse a jegyzetelést.

A pasztelles árnyalatok például remekül megfelelnek ennek. Ha semmiképpen sem szeretnénk lemondani a feltűnő részletekről, igyekezzünk úgy elhelyezni őket, hogy keretezzék az írásra szánt területet, vagy csak annyit foglaljanak el, hogy maradjon hely jegyzetelésre. A borítónál azonban nem szükséges előbbieket figyelembe venni, nyugodtan tervezhetünk élénk színekkel, látványos grafikákkal, amelyek izgalmassá teszik a kész terméket. A jegyzettömbök készítésekor a borító kemény változatban is kérhető, amelyen akár különböző felületnemesítő eljárások is alkalmazhatóak, például prégelés (csillogó feliratok, részletek).

Így történik a jegyzettömbök gyártása

Először is tehát, szükség van az előbbieknek megfelelő grafikára. Amennyiben cégében nem alkalmaz grafikust, esetleg leterheltek az erőforrásai, szeretnénk figyelembe ajánlani grafikai tervezés szolgáltatásinkat! Csak mondja el, milyen tömböt álmodott meg, tapasztalt kollégáink pedig örömmel elkészítik az Ön számára.
Ha kész az nyomtatási kép, indulhat a gyártás! Az alapanyag általában ofszet papír, ugyanis erre a legkényelmesebb írni. Természetesen más fajták is választhatóak, például matt műnyomó papír. A borító esetében vastagabb kartonok is szóba jöhetnek, itt szabadabb a választás. 20-tól 1000 lapig terjedhetnek, attól függően, hogy mekkora tömböt tervezünk. Ahogy korábban említettük, a jegyzettömbök gerincben ragasztottak, de amennyiben tartóba szeretné helyezni, ez nem szükséges.

Az átlagos méret 20×20 vagy 15×15 cm, de egyedi igények esetén más formát, méretet is meg tudunk valósítani. A jegyzettömbök készítési ideje 6-9 munkanapot vesz igénybe, amelyet a termelés leterheltsége befolyásolhat.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!