Így spóroljon mappagyártásnál legalább 20 ezer forintot

Ha kicsi marketing büdzsével dolgozik, előtérbe kerül az árérzékenység, és bizony minden forintnak megvan a helye. Érdemes ilyenkor minden spórolási lehetőséget felkutatni, hogy a lehető legoptimálisabb költségekkel történhessen a gyártás. Mi most a mappák készíttetéséhez hoztunk pár tippet, lássuk!

Stancszerzám

Az meg micsoda?! Egy olyan eszköz, amire mindenképpen szükség van mappagyártáskor: ennek segítségével vágjuk megfelelő méretűre és formájúra a papírt. Előbbi elkészítése egy egyszeri költséggel jár, és itt jön képbe a spórolás lehetősége. Nyomdánk története alatt rengeteg mappamegrendelést kaptunk már, így számos stancszerszámmal rendelkezünk. Ezeket szívesen felajánljuk Önnek ingyen – ha tehát meglévő formáink közül választ, nem számítjuk fel a szerszám gyártását.

Ingyen letölthető mappa stancformák

Élettartam

További spórolási lehetőség, ha minél távolabbra tudjuk tolni az újranyomás időpontját. Adunk a tartóssághoz is pár tippet!

Először is, nagyon fontos, hogy a céljainknak megfelelő darabot tudjuk kiválasztani. Ha csak kevés anyagot szeretnénk tárolni a mappákban, illetve nem tesszük ki erős környezeti hatásoknak (folyamatos szállítás, forgatás, nedvesség, kinti időjárás, stb.) akkor nem szükséges extra védelemről gondoskodni, illetve kevésbé masszív mappák is választhatóak. Ez azonban a ritkábbik eset, e terméknél inkább az ellenkezője igaz: rakosgatjuk, pakoljuk, rendezvényeken használjuk, évente átrendezzük őket, ráadásul mindig elő-elő kerül egy újabb adag papír, aminek pont abban a mappában a helye. A lényeg tehát: ha egy mappa túl van töltve, vagy nincs felkészítve az őt érő hatásokra, hamarabb megy tönkre és válik szükségessé az újranyomása – ezt próbálja meg elkerülni!

A stancformák linkjén megtalálja, hogy milyen vastag gerinccel rendelkeznek: ezek a bele helyezhető lapok számával növekszenek. Ha igazán erős darabot keres, javasoljuk a 15-ös vagy a 16-is számúakat, ugyanis vastag gerinccel és zárva tartást segítő gumival vannak ellátva.

A mappákat szinte minden esetben felületnemesítjük: a hajtás megkönnyítése miatt bígeljük a papírt, amely önmagában sérülékennyé válhatna. A ráhelyezett fólia azonban megakadályozza például a gerinc törését, illetve az igénybevétel és nedvesedés ellen is véd. A papírvastagságnál legalább 350 grammos matt papírt javaslunk, amelynek megfelelő a tartása a mappakészítéshez. Fényes változatban is elérhető, de ez gyárilag nem hozza a matt erősségét. Ha mégis ez a cél, fóliázással vagy UV-lakozással elérhetőek a csillogó felületek.

Kompaktság

Még egy spórolási tipp, ha összevonja a termékeket, illetve kihasználja a bennük rejlő összes marketing lehetőséget. Ahogy a stancformák linkjén láthatja, számos mappa névjegytartóval is ellátott: átadhatja termékleírásait a mappában, melyhez rögtön mellékelheti elérhetőségeit. Ha érdekli a névjegykártya készíttetése, itt olvashat róla.

A mappák belsejébe is elhelyezhet infókat, ha a külsejük mellett a belső oldalaikra is nyomtat. Érdemes már tervezéskor átgondolni és kihasználni minden felületet – ha esetleg ebben lehetünk a segítségére, ismerje meg grafikai tervezés szolgáltatásunkat!

A mappák elkészítését grafikai tervezés nélkül már 3-5 nap alatt vállaljuk, így amennyiben beleszeretett a fenti ötletekbe, gyorsan és örömmel megvalósítjuk! Kérjen árajánlatot az ön mappája elkészítésére.

Szívesen megvalósítaná a fentieket? Kérje a Focus-Premier Nyomda segítségét!

Árajánlatkérés
2020. március 2.