Mennyibe kerül a brosúra-készíttetés? Mutatjuk!

Ezúttal a nyomdák egyik legnépszerűbb termékét, a brosúrát mutatjuk be. Irkafüzet, prospektus, katalógus, néven is ismeretesek, legfőbb előnyük pedig az optimális árban és a gyors elkészítési időben rejlik. De mit is érdemes tudni a témáról és milyen költségekkel érdemes számolni? Olvasson tovább, eláruljuk!

Mikor válasszuk a füzeteket?

A füzetek 80 oldalas terjedelemig alkalmazhatóak, így mindenképpen ebben gondolkodjunk. A lapok úgynevezett irkatűzéssel rögzülnek egymáshoz, amelyek előbbi oldalszámig megbízhatóan tart, efölött viszont már ragasztókötés javasolt. A minimum terjedelem 8 oldal, ezalatt a hajtogatott szórólapokat ajánljuk.

Gyakori felhasználás: termékkatalógus, szolgáltatásleírás, kuponfüzet, éves eseménynaptár, stb.

Árak

Az árképzés az irkafüzeteknél minden esetben egyedi, ugyanis rengeteg tényező határozza meg. Például: oldalszám, választott papír(ok), felületnemesítő technikák, stb. Cikkünkben ezért nem tudunk pontos költségeket bemutatni, de hoztunk egy viszonyítási alapot.

Átnéztük a hozzánk beérkezett megrendeléseket, ebből alkottunk egy átlagos brosúra árat:

Vegyünk egy 24 oldalas füzetet, amelynek minden oldala 4+4 színnel (CMYK) nyomott. Előbbi tehát színes nyomtatást takar, a CMYK(ciánkék, magenta, sárga, fekete) színrendszer a nyomdában használt alapszíneket jelöli, ezek keveréséből jönnek létre az árnyalatok. A borítóhoz egy picit vastagabb papírt, 250 grammosat, a belívekhez egy fokkal vékonyabbat, 130 grammosat választottunk. Hogy megóvjuk a borítót a külső behatásoktól, fóliáztuk is, illetve lakkoztuk (erre később kitérünk). Az árak így alakulnak:

Alap:

24 oldal (20+4), 4+4 CMYK
Belív papír minőség: 130g
Borító papír minőség: 250g

Fényes vagy matt borítófóliával

500 db: 313 Ft/db + ÁFA
1000 db: 187,5 Ft/db + ÁFA
2000 db: 131 Ft/db + ÁFA

Alap + borító külső UV-lakkozással:

500 db: 373 Ft/db + ÁFA
1000 db: 222 Ft/db + ÁFA
2000 db: 151 Ft/db + ÁFA

Fóliázás és lakkozás

A borítók felületnemesítését a nyomdai termékek esetében mindig javasoljuk: erősebbé teszi a kiadványt, bizonyos mértékig óvja a nedvesedéstől, illetve ellenáll a szállításnak, lapozgatásnak. Ennek egyik változata a fóliázás, amikor a papír teljes egészét bevonjuk. Választható matt, illetve fényes változat is. A lakkozás védelmi szempontból hasonlít előbbire, de a technikával kiemelhető önmagában egy-egy forma vagy felirat is, tehát dekorációs célokra is használható.

Ha kedvet kapott a füzetek, brosúrák elkészíttetéséhez, vagy kérdései merültek fel a fentiekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal – munkatársaink készséggel segítenek!

Szívesen megvalósítaná a fentieket? Kérje a Focus-Premier Nyomda segítségét!

Füzet árajánlatkérés
2020. február 18.