Ezek a nyomdai trendek 2020-ban

Már alaposan benne vagyunk 2020-ban, de még nem késő felülni a grafikai trendek vonatára! Körülnéztünk egy kicsit a nemzetközi terepen, és hoztunk Önnek három ötletet, amivel könnyedén és látványosan tehető divatossá bármely nyomtatott anyag. Vágjunk is bele!

Prégelés, prégelés, prégelés...

A Graphic Mama blog  első tippjei között szerepel a metálos fénnyel ellátott betűk használata. A csillogó írások ezerszer jobban megragadják a tekintetet – érdemes tehát kihasználni a divat adta lehetőségeket. Látványosak, ráadásul a legtöbb stílusra átültethetőek. Nem kell például megijedni, ha elsőre úgy érezzük, a nagy aranyozott felületek nem állnak jól a vállalkozásnak, márkának: egy-egy apróbb minta kiemelésével is különleges hatást kelthető. Persze, ha a visszafogottság nem feltétel, nyugodtan engedjük el magunkat: a megszokott arany és ezüst prégen kívül rengeteg szín használható, például lila, kék vagy zöld. Ha visszatértünk az eredeti előrejelzésekhez, a Graphic Mama a minimalista stíluselemeket vegyíti aranyozott felületekkel, melyeket matt részletek egészítenek ki – ez a kombináció biztosan nem marad észrevétlen.

Nagy mondanivalóhoz nagy betűk

Egy másik érdekes irány a „játék a betűkkel”. A Graphic Mama még művészibb, még kidogozottabb betűhasználatot javasol, nagy méretben. Érdemes ezekkel rövid, de velős üzenetet átadni: plakátokon, könyvborítókon, szórólapokon válik igazán érdekessé. Hoztunk mi is egy saját tippet a trendhez: izgalmas hatást kelthet, ha az egyedi betűk formalakkot kapnak. A technikával még hangsúlyosabbá tehetőek a részletek, ugyanis az átlátszó vagy matt lakk még jobban kiemeli az adott részletet.

Az év Pantone színe

Ne feledkezzünk meg a színekről sem: 2020-ban a Klasszikus Kék lett a nyertes, amely egy telt, kiegyensúlyozott árnyalat. Akár visszafogott anyagokat tervezünk készíttetni, akár extravagáns darabokat, egyaránt használható. Pl.: az elegáns kékhez az első pontban említett arany prég igazán klasszikus választás, míg ha egy kék alapra hatalmas, mondjuk fehér, formalakkal ellátott betűket helyezünk friss és modern megjelenést érthetünk el.

Szívesen megvalósítaná a fentieket? Kérje a Focus-Premier Nyomda segítségét!

Árajánlat kérés
2020. február 3.