Tippek spirálfüzet készítéshez

Cikkünkben egy rendkívül tartós, sokoldalú, és izgalmas reklámhordozót mutatunk be. Lássuk, mit érdemes tudni a spirálfüzet készítésről! Körüljárjuk a legfontosabb információkat, hasznos tippeket hozunk, végül pedig konkrét példákon keresztül szemléltetjük, hogyan is tudja felhasználni a terméket az offline marketing területén.

Spirálfüzet készítés előtt

Mint ahogy rengeteg cikkünkben kiemeltük, a tervezés fázisát sosem szabad alábecsülni. Egy nyomtatott termék kiválasztásakor rengeteg tényezőt át kell gondolni: kik fogják használni a kiadványt? Hogyan viselkednek? Milyen körülmények között forgatják majd a kötetet? Irodában, rendezvényeken, esetleg külső téren? Masszív igénybevételre lehet számítani? A spirállal ellátott kiadványok leginkább az utóbbi esetben szoktak szóba kerülni, hiszen ez a legnagyobb termékelőnyük. Ennek oka maga a spirál, amely a lapokat tartja össze fűzés vagy ragasztás helyett. A spirálok erős, tartós anyagból (általában műanyagból) készülnek, amelyek megkönnyítik a lapozást, ezáltal tartósabbá és átláthatóbbá teszik a kiadványt. Az esztétikai minőségekről sem szabad megfeledkezni, a spirálok erősen meghatározzák a nyomtatott termékek megjelenését. Színtől és mérettől függően elegánsabbá, feltűnőbbé, vagy játékosabbá is tehetőek általa – de erre térjünk vissza később!

Mikor lehet alkalmazni a spirált készítéskor?

A technika használatának nincsenek specifikusan elvárt tényezői, szinte minden esetben választható. Azonban az, hogy végül milyen spirál kerül a kiadványba, változó lehet. A vastagságuk a terjedelemtől függ. Értelemszerűen kevés oldalszám esetén vékonyabb, míg magasnál a vastagabb verzió a legmegfelelőbb. A színek a példányszámtól függenek. Kisebb megrendelés esetén fekete, fehér és ezüst választható, de nagy példányszámnál már csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyen árnyalatú spirál felel majd a nyomtatott anyag összetartásáért.

Példák a felhasználásra, tippek a megjelenésre

De milyen esetben használhatóak ki a termék jó tulajdonságai? Vegyük először a strapabíróságot: többek között egy termékpaletta bemutatásához tökéletes lehet. Ha például szőnyegeket árulunk, és szeretnénk egy olyan lapozót készíteni ügyfeleinknek, ahol megérinthetik, megnézhetik a mintákat a bemutatótermünkben, a spirál nagyszerű megoldást hozhat. Lehetővé teszi a könnyű lapozást, amely ráadásul kevésbé megterhelő a kötet számára, mint akkor, ha ragasztva lenne. A spirál emellett teret tud adni a vastag lapoknak is, így a kartonra ragasztott mintadarabok kellemesen elférhetnek a lapozóban.

Akkor is jó ötlet lehet a spirálfüzet készítése, ha hasznos, mindenki számára érdekes információkat fog tartalmazni a kiadvány, amelyet közösségi terekben tervezünk elhelyezni. Pl. elérhetőségeket, címeket, telefonszámokat. A másik termékelőny az említett könnyen lapozhatóság, amely többek között rendezvényen lehet praktikus. De olyan esetekre is gondolhatunk, ha szeretnénk közönségünk számára megkönnyíteni az olvasást, nézegetést – például gyermekkönyvek esetében.

Hozunk a színekre is egy példát: a spirál látványos elem is lehet, ha jól bánunk vele. Egy fekete borítóval ellátott könyvön igazán szembetűnő lehet, ha a spirálhoz is ezt az árnyalatot választjuk. Ha viszont visszafogottabb, elegánsabb megjelenést szeretnénk elérni, egy ezüst vagy egy arany változat a legjobb döntés.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne többet megtudni a spirálfüzet készítésről, lépjen kapcsolatba munkatársainkkal elérhetőségünk egyikén!